Pentueita on meillä 0-2 vuodessa, jos sekä narttujen että urosten jalostuskriteerit täyttyvät. Kasvatuksessa pidän tärkeänä terveyttä, luonnetta ja käyttöominaisuuksia sekä jalostukseen käytettävän nartun äiti-ominaisuuksia. Spanielien taipumuskoe on itselleni lähellä sydäntäni ja toivonkin, että suurin osa pennusta pääsisi sitä kokeilemaan. Tärkeintä kuitenkin on, että pennut löytävät rakastavat kodit.

Jalostukseen käytettävien koirien terveys tutkitaan rodun Pevisan vaatimusten mukaan; lonkat kuvataan, silmät peilataan ja koirat testataan prcd-PRA ja FN osalta, jos eivät ole näiden osalta terveistä vanhemmista. Näiden lisäksi omien koiriemme polvet tutkitaan sekä kyynärät ja selät kuvataan.

Panostamme koiriemme kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin; astutettavien narttujen ruokintaan käytetään laadukasta lihaa sekä öljylisää, nartut hoidetaan eläinosteopaatilla ennen astutusta sekä pentujen kotiutumisen jälkeen.

Pennut kasvavat normaalin perhearjen keskellä. Pentuja pääsee katsomaan niiden ollessä vähintään 4 viikon ikäsiä. Näin takaamme emolle ja pennuille stressittömän alun sekä vältymme tarttuvilta taudeilta.

Pennut luovutetaan 8 viikkoisena, asiallisesti madotettuna, eläinlääkärin tarkastamana sekä rekisteröitynä, että sirutettuna.

Pennun hintaan sisältyy pentupaketti, kasvattajan tuki koko koiran eliniän, spanielin taipumuskokeen osallistumismaksu SPA1-tuloksen suorittaneille koirakoille, pennun ensimmäisen vuoden trimmaukset sekä ensimmäisen vuoden jäsenyys rotuyhdistyksessä. Pennun hinta sisältää ALV:n.

Pentue ruokitaan kasvattajan luona 50/50-ruokintamallilla eli puolet kuivanappulaa ja puolet lihaa. Tästä on helppo pennun kotiutuessa jatkaa haluamallasi ruokinnalla. Pennun mukana saat kasvattajan käyttämää kuivanappulaa ja lihaa. Halutessasi pentu voidaan ruokkia pelkästään raakaruoalla. Raakaruokintaan saat neuvoja ja tukea kasvattajalta koko koiran eliniän ja raakaruokintasuunnitelma kasvateilleni on maksuton.

Jos kiinnostut pennuistamme, ota yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla ja kerro millaiseen kotiin koira tulisi ja minkälaista pentua etsit. Lopulliset varaukset pennuista tehdään kun pennut ovat syntyneet ja olemme tavanneet vähintään kerran ja molemmat osapuolet ovat tyytyväsiä valintaan. Tällöin tulee maksettavaksi myös varausmaksu, joka hyvitetään pennun kokonaishinnassa.

 

YHTEYSTIEDOT

Riikka Ahtila
puh. 0505587389
rigretas@gmail.com
Vähikkäläntie 663, Vähikkälä (Janakkala)
Y-tunnus: 2927495-3

SEURAA MEITÄ