Raakaruokinta

Olen koulutettu Raakaruokintaohjaaja® ja autan mielelläni suunnittelemaan juuri sinun koirallesi sopivan ruokavalion. Ruokavaliossa voi olla raakaruoka pääosassa tai esimerkiks§i 50/50-suhteella, ota rohkeasti yhteyttä! Autan mielelläni esimerkiksi kasvattajaa ideoimaan juuri hänen pentueelleen sopivan ruokavalion ja laadin pentupakkaukseen mukaan kirjalliset ruokintaohjeet suunnitelman mukaisesti.

Raakaruokintaohjaajanpalvelut®
Raakaruokinta sekä 50/50-ruokinta
Koirien ruokintasuunnitelma 149e / koira, sisältää 1 seurantakontaktin

Koirien ruokintasuunnitelmien päivitysten hinnat tapauskohtaisia.

Tuotemyynti-sivulla on listattuna kaikki tuotteet (myös raakalihat), joita kauttani voi tilata.

Raakaruokinnasta

Kaikki cockerspanielimme ovat syöneet ainoastaan raakaruokaa vuodesta 2010 alkaen. Raakaruokintaan meillä siirryttiin ensin jo edesmenneen Wilman kanssa. Toiveena oli saada tukevahko ja ahne cockerityttö tuntemaan itsensä kylläiseksi ja tätä kautta päästä eron jatkuvasta ruoanrosvousongelmasta, joka oli saavuttanut meillä jo mahtavat mittasuhteet. Tämän luulen olevan monelle cockeri-ihmiselle tuttua. Toisaalta ajatus ruokinnasta, jolla voisin vaikuttaa koko koiran hyvinvointiin kiinnosti kovasti.

Wilman kanssa kaikki sujui hyvin, ahneus hieman hellitti ja ruokarosvouskin väheni. Koira voi silminnähden hyvin ja ennen ”karvattoman” neidin turkki kasvoi kohisten. Pienen harjoittelun jälkeen löytyi oikea annoskokokin ja Wilman paino lähti laskuun. Tahvon kohdalla siirtymistä raakaruokaan vauhditti jatkuvat korvaongelmat. Raakaruokinnan aloittamisesta Tahvon korvat siistiytyvät muutaman viikon aikana, eikä mitään ongelmia sen jälkeen enää ollut.

Retu tuli taloon helmikuussa 2012. Etukäteen olimme pohtineet miten pennun ruokinnan toteutamme ja päätyneet, että ruokimme tulokkaan puoliksi kuivamuonalla ja puoliksi raakaruoalla. Retu vaan itse päätti asiat toisin. Ensimmäinen viikko meni suunnitelman mukaan ja sitten tuo cockeripoika yllätti emännän kantamalla suussaan kuivamuonan toiseen huoneeseen ja tulemalla pyytämään ”sitä oikeaa ruokaa”. Siinä ei sitten muu auttanut kuin rohkeasti luottaa lukemaansa ja heivata kuivamuonasäkki ovesta ulos. Pennun kohdalla tärkeää on ruokinnan monipuolisuus ja D-vitamiinin saanti.

Betty ja Siru ovatkin sitten päätyneet raakaruoalle heti 4 viikkoisena kasvattajansa luona. Olen onnellisessa asemassa, kun Satu kasvattajana tarttui toiveeseeni ruokinnasta ja toteutti sitä yhteisen suunnitelman mukaan. Betty söi raakaruokaa myös läpi kummankin pentueen kanto- ja imetysajan, hoiti 9 + 8 hienoa cockerin alkua ja oma maito riitti hienosti kaikille vauvoille.

Raakaruokinta vaikuttaa helposti työläältä, mutta tapoja sen toteuttamiseen on monia. Itse ostan lihat, sisäelimet ja lihaisat luut suoraan tilateurastamosta, kala ja kananmunat tavis kaupanhyllyltä. Tosin kaiken saisi valmiina siisteissä ”pötköissä” lemmikkiliikkeen pakkasesta, jos niin haluaa. Meillä koirat syövät laadukkaan lihan lisänä Effektri-öljyä, pellavansiemenrouhetta ja merilevää. Kaikki ruoka syötetään raakana eli itse valmistus on helppoa. Hieman suunnittelua vaatii ”ruokalista”, sillä raakaruokinnassa tärkeää on monipuolisuus, jota katsellaan muutaman viikon jaksoina. Samoin koirien kanssa matkustaminen tarvitsee hieman kekseliäisyyttä, mutta ei ole ylitsepääsemättömän vaikeaa. Meillä eniten päänvaivaa raakaruokinnasta aiheutuu koirien mennessä hoitoon, raa’an ruoan antaminen koirille ällöttää joitakin ihmisiä. Hoitoon koirat menevät aina valmiiden ruoka-annosten ja kirjallisten ohjeiden kanssa. Oman aikansa on tietysti vaatinut hoitajien perehdyttäminen raakaruokintaan eli jos ruoka loppuu, ei esim. kaurapuuroa vaan jauhelihaa ja kananmunia.

Koirien raakaruokinta jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Raakaruokinta koetaan vaikeaksi, pelottavaksi ja kalliiksi. Meillä neljän cockerspanielin raakaruokkiminen ei tule kalliimmaksi kuin keskivertokuivamuonalla ruokkiminen. Ja toisaalta pelkkää säästöä ovat eläinlääkärikäynneistä säästyneet rahat. Kaikkien koiriemme kohdalla olemme olleet todella tyytyväisiä valintaamme; koirat voivat hyvin, eläinlääkärireissut ovat historiaa, karva kasvaa, hampaat ovat puhtaat ja syöminen on koirille mielekästä. Suosittelemme lämpimästi tutustumaan aiheeseen. Vastaan kysymyksiin mielelläni ja autan asiassa alkuun, jos innostut raakaruokinnasta.

YHTEYSTIEDOT

Riikka Ahtila
puh. 0505587389
rigretas@gmail.com
Vähikkäläntie 663, Vähikkälä (Janakkala)
Y-tunnus: 2927495-3

SEURAA MEITÄ